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작성자홍어X 조회 4회 작성일 2021-01-16 15:39:22 댓글 0

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Castella 카스테라 만들기(자세한 설명과 자막, Q&A가 추가되었어요) | Kkuume 꾸움

▶ Turn on English subtitles for description ◀
▶중요!! 자막을 켜시면 자세한 설명과 함께 보실 수 있어요◀
▶이 레시피는 아래 상세한 설명과 Q\u0026A가 추가되어 있습니다. 참고해주세요. ◀

25# Honey Castella
I made a castella today.
People call it is Japanese sponge cake as well.
This castella is a very simple version of a meringue-based version, you can make it without fail.
The Castella will come out well if you bake at 170 degrees for about 30 minutes! ^^
I don't think it's too difficult to make.
It tastes like...
I cut it off yesterday, but my husband and I ate it all, leaving almost three pieces.^^; Haha;
It feels a bit dense, but it's very soft and moist.
The ingredients are simple, easy to make, and it's a recipe that won't fail, so make sure to make it.

I used all purpose flour. It comes out chewy but soft texture.
But, if you like more chewy texture, you can use bread flour as well.
I used to make it with bread flour, but the taste was very attractive. ^^

I wanted to eat it with milk!
But, I didn't have milk, so I had it with iced coffee!
I think milk+castella is a taste of heaven.
Everyone, enjoy it with a cup of milk. ^^
_2019.6.11
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Hi, it's Kkuume.
I hope you guys can enjoy my baking videos with ears and eyes. Be Happy! :)

If you like video, click ‘like’ and ‘subscribe’ please.
Subscribe ▶ https://bit.ly/2JmMUwK
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# Oven
170℃ / 338℉ for about 30 min

 # Ingredient (20*20cm square tin)_ Cup(250ml)\u0026Tbsp(15ml)_tsp(5ml)
5ea egg yolk
50g(1/4cup) sugar
45g(2Tbsp+1/2tsp) honey
option) 1tsp vanilla extract or rum

30g(3Tbsp) oil
65g(65ml) milk

5ea egg white
100g(1/2cup) sugar

150g(1cup) all purpose flour or bread flour

*It's a very easy recipe. If you don't have honey, you can use starch syrup or agave syrup.
*After adding the flour, the batter may appear to lump or not mix well. But you can mix it until you can't see the flour until it's well mixed. ^^
*To make a flat and pretty top, the most important thing is to turn it over and cool it down on a flat surface. The best way is to cool off on a Teflon sheet like I did on the video. Then the top comes out very well. If you don't have a Teflon sheet, you can put the wrap on top of it without wrinkles or use paper foil. But it may not look as clean as using a Teflon sheet.

1. Mix sugar in yolk and mix well. Add honey, oil, and milk in order and mix well.
2. Make a meringue with sugar and egg white. (You can check the time when you should add sugar into egg white on the video)
3. Add a scoop of meringue to the yolk mixture and mix well. Transfer the batter to a meringue bowl when it is slightly less mixed.
4. Add flour and mix well.
5. Bake at 170℃ / 338℉ preheated oven for about 30 minutes.
6. After it's done, drop the cake tin, turn over and cool on a flat surface.


#japanesespongecake #castella #카스테라

완전 기본 카스테라 만들기, 따라만 하면 성공 보장! 카스텔라 레시피 Honey Sponge Cake, How to make a Castella | 하다앳홈

촉촉하니 달콤한 카스텔라,
좋아하시나요? :)

머랭치기만 잘 하면
어려울 거 하나 없는 게
카스테라가 아닐까 싶어요 :)

오늘도 아주 자세하게
설명 넣어두어서
아마 이대로만 따라하시면
완전 기본 카스텔라는
마스터 하실 수 있을 거예요 :)

Ingredients
강력분 130g
설탕 100g
계란 4개
꿀 30mL
물엿 30mL
뜨거운 물 20mL

Oven
160도 예열 후, 45분

Music
A Night Alone

# 하다앳홈 #하다앳홈홈베이킹

*
Instagram: @daily_elly
Mail: cooknlife@gmail.com
Blog: http://blog.naver.com/frankyou

KBS 검정고무신 3기 15화 카스테라

작품의 주인공인 초등(그 시절 국민학교) 3학년 장난꾸러기 기영이와 친구들의 좌충우돌 성장이야기. 그리고 또 한 명의 주인공인 중학교 3학년의 개성 강한 형 기철이의 웃음 향연.
장난꾸러기지만 제법 철이 든 초등학생 기영이와 사춘기 감성에 젖어 여학생에게 한눈을 파는 푼수 중학생 기철이의 캐릭터가 묘한 조화를 이룬다.
기영과 기철은 형제지만 판이하게 다른 성격 때문에 항상 갈등과 문제로 충돌하지만 결국에는 서로에 대한 이해와 용서로 화해하는 형제간의 우애를 그려낸다. 또한, 그 시절의(1960's ~ 1970's) 시대 배경과 생활 모습, 소품들은 컴퓨터와 휴대폰 문화에 젖어있는 지금의 아이들에게 과거 우리의 부모님, 할머니, 할아버지의 살아온 과거를 엿볼 수 있게 하고 어른들에게는 어려웠지만 행복했던 추억을 떠올리게 하는 스토리를 담고 있다.
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